Коронавірус спричинив кризу в світовій наркоторгівлі, – Associated Press

Коронавірус вдаряє по нелегальній торгівлі наркотиками, розриваючи ланцюги поставок з Китаю

Про це йдеться в матеріалі агентства Associated Press (АР).

Зокрема, один з основних постачальників, який закрився, знаходився в Ухані, центрі глобального спалаху коронавірусу.

Після низки інтерв'ю, проведених АР з двома десятками співробітників правоохоронних органів та експертів, відомо, що мексиканські та колумбійські картелі все ще підтримують свою торгівлю, про що свідчать нещодавні вилучення наркотиків, але карантини, які перетворили міста в міста-примари, руйнують все: від виробництва до транспортування і продажу.

Вздовж кордону між США та Мексикою, через який надходить переважна більшість нелегальних наркотиків, рух транспорту, який контрабандисти використовують для прикриття, майже зупинився. Бари, нічні клуби та мотелі, які є місцями збуту для торговців наркотиками, закрилися. А ціни на дефіцитні наркотики різко зросли.

Управління по боротьбі з наркотиками США повідомило про зменшення обсягу відмивання грошей і онлайн-продажів наркотиків в даркнеті.

Ціни на кокаїн в деяких містах зросли на 20% і більше. Героїн стало важче знайти в Денвері і Чикаго, запаси фентанілу падають в Х'юстоні і Філадельфії. У Лос-Анджелесі ціна метамфетаміну зросла більш ніж удвічі за останні тижні до $1800 за фунт.

Синтетичні наркотики - серед товарів у найбільшому дефіциті, оскільки вони залежать від хімічних речовин-прекурсорів, які мексиканські картелі імпортують з Китаю. Раніше прекурсори завозили з Китаю, тому що вони там були дуже дешевими. Але зараз ціни зросли на 25-400%, незважаючи на те, що їх виробництво в Китаї поступово відновлюється.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine