Лукашенко про "особливий шлях" в боротьбі з коронавірусом: "Всі з мене кепкують, вкусити хочуть"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що країна зіткнулася з незаслуженою критикою "особливих методів" боротьби з коронавірусом, сама ж пандемія, за його словами, стала вже політикою

За словами Лукашенка, зараз коронавірус став вже політикою, повідомляє БелТА.

"Всі дивляться, за що б вкусити Лукашенка, Білорусь - вони, мовляв, вибилися з загального тренду. Так не треба дивуватися. Все це тому, що ми зберегли систему і привели її в порядок. І так сталося, що ми більш-менш виявилися готові до цієї зарази і не тільки до неї", - сказав він.

Лукашенко знову заявив, що через коронавірус і схожі інфекції помирає значно менше людей, ніж, наприклад, від серцево-судинних захворювань, онкології і цукрового діабету.

Читайте також: У Білорусі, яка наздоганяє Іспанію за темпами зараження, діти пішли до школи, Лукашенко назвав маски для учнів "дурістю"

"З мене у світі всі кепкують… ось, мовляв, Лукашенко каже, що в Білорусі від коронавірусу ніхто не помер. Ще раз повторюю: від коронавірусу навіть у вас в Могильовській області ніхто не помер. Всі вмирають від хронічних хвороб, а будь-який вірус б'є по слабких, у кого імунітету немає. Ось, що я мав на увазі", - сказав президент Білорусі.

Раніше Лукашенко заявив, що країна вибрала свій шлях боротьби з коронавірусом і зараз вже "з’явився промінчик надії", що інфекція буде переможена.

Станом на 21 квітня в Білорусі підтверджено 6264 випадки захворювання на коронавірусу, від ускладнень померла 51 людина. Опозиційні ЗМІ повідомляють про значне заниження офіційної статистики розповсюдження хвороби в Білорусі.

Влада Білорусі відмовляється запроваджувати режим карантину і забороняти масові заходи.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine