Нафтогаз залучив інвестора для видобутку газу з виснажених родовищ на заході України

НАК “Нафтогаз України” підписав угоду з міжнародною компанією Expert Petroleum, в межах якої передбачено посилювати видобуток газу з малих родовищ на заході України

Про це повідомила пресслужба Нафтогазу.

Угоду уклали між Укргазвидобуванням (дочірня компанія Нафтогазу) та Expert Petroleum терміном на 15 років. У перші 5 років співпраці очікується, що Expert Petroleum інвестує у видобуток газу в Україні близько 1 млрд грн, а обсяги видобутку на 13 родовищах Нафтогазу зростуть на 300 млн кубометрів.

“За розрахунками компанії, інтенсифікація робіт, збільшення податків та інших бюджетних відрахувань партнерства дозволить акумулювати понад 4 млрд грн до ВВП України та Львівської області”, - повідомляють у Нафтогазі.

Інвестиційний проєкт з Expert Petroleum Нафтогаз називає найбільшою інвестицією в газовидобувну галузь України за останні 5 років.

Зазначимо, компанія французького походження Expert Petroleum входить до холдингової групи GMS та спеціалізується на збільшенні обсягів видобутку нафти та газу із діючих родовищ. Наразі підприємство ефективно управляє видобутком на 25 виснажених родовищах, оперує 1200 свердловин, та щоденно видобуває 8,5 тисяч барелів нафтового еквіваленту на день.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb