“Оскільки риба гниє з голови, ми оновили голову”: Криклій про зміни на Укрзалізниці

В Укрзалізниці повинна проводитись оптимізація багатьох напрямків, де роздута чисельність адміністративного персоналу, зокрема високооплачуваного

Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів в інтерв’ю 24 каналу.

“Найголовніше - не приймати дивних кадрових рішень всередині компанії, коли хтось приходить з метою влаштовувати корупційні схеми та оборудки. Зараз така ситуація: якщо продовжувати красти, то одного дня красти буде нічого. Тому всі мають це усвідомлювати”, - вважає міністр.

За його словами, зараз всі займаються тим, щоб компанія була фінансово стабільною, щоб вийти з кризи сильнішими та виконати інвестиційні плани з електрифікації ділянок, з оновлення рухомого складу. 

“А не займатися дурницями, коли зволікали з часом і не розпродавали непрофільне майно і те, яке не використовується, а постійно вимагали грошей та фінансування”, - каже Криклій.

Також міністр вважає, що в компанії повинна проводитись “оптимізація багатьох напрямів, де роздута чисельність адміністративного персоналу, зокрема високооплачуваного”.

“При цьому, конкретних результатів там не було, їх не відчували ані пасажир, ані перевізник, який займається вантажоперевезенням. Найголовніше, я сподіваюся, що тепер компанії, які співпрацюють з УЗ, побачать зовсім інший підхід. Оскільки риба гниє з голови. Ми оновили голову і почнемо поводитися трохи по-іншому”, - зазначив міністр.

Також він анонсував перегляд зарплат для членів наглядової ради компанії на карантинний період, зазначивши, що зараз у них середня зарплата перевищує його приблизно в 10 разів: 

“Вони самі зараз ухвалюють це рішення і готові зменшити свої заробітні плати. Це їхній правильний крок назустріч тим викликам, які ми маємо станом на зараз”, - додав Криклій.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb