У Білорусі, яка наздоганяє Іспанію за темпами зараження, діти пішли до школи, Лукашенко назвав маски для учнів "дурістю"

У Білорусі, яка обігнала Україну за кількістю інфікованих COVID-19, діти пішли в школу після подовжених канікул через коронавірус

Про це повідомляє Белта з посиланням на Міністерство освіти Білорусі.

За даними відомства, в перший день четвертої чверті в школи повернулися близько 30−40% учнів.

"Як і передбачалося, 30−40% учнів прийшли на заняття в школу. У сільській місцевості, де епідеміологічна обстановка спокійна, цей відсоток ще більше", - сказала прес-секретар Міносвіти Людмила Висоцька.

У Білорусі весняні шкільні канікули в школах, які почалися 30 березня, вже два рази продовжували через побоювання поширення коронавірусу. У п’ятницю, 17 квітня Міносвіти прийняло рішення про відновлення навчального процесу з понеділка, 20 квітня.

Читайте такоож: У ВООЗ заявили, що Білорусь повинна готуватися до найгіршого сценарію з COVID-19

При цьому президент країни Олександр Лукашенко виступив проти носіння в школі захисних масок.

"Дурість несусвітня. Не можна дітям ці маски надягати, особливо в школі. Такої вимоги не було. І якщо десь це є, ті, хто це запровадив, дадуть відповідь", - сказав він.

Лукашенко вважає, що в школах потрібно просто відкрити вікна на провітрювання.

"Ви краще вікно відкрийте, провітріть, щоб було свіжо. Якщо там хтось „вправляється“, швидше за все, це самодіяльність. А за те, що міністерство та губернатори не проконтролювали це питання, вони дадуть відповідь", - сказав він.

Нагадаємо, за минулу добу у Білорусі діагностували коронавірус у 1485 осіб. За цим показником країна лише трохи пропустила вперед Іспанію з 1536 хворими.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine