У Криму дисидент і спортсмен Софяник подав на вихід із російського "громадянства", щоб виїхати з півострова

Севастопольський плавець-марафонець, колишній дисидент Олег Софяник подав заяву про вихід з "громадянства" Росії, яке його змусили отримати після анексії Криму

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

Своє рішення Софяник пояснив тим, що 17 квітня російська ФСБ відмовилося випустити його з анексованого Криму на територію материкової України, аргументувавши це наявністю у нього російського паспорта.

"У зв'язку з тим, що російська влада не випустили мене з Криму на материкову Україну, оскільки у мене є нав'язаний мені паспорт громадянина Росії - я звернувся до Міністерства внутрішніх справ Росії з вимогою про анулювання мого російського громадянства. Оскільки вважаю, що паспорт мені був виданий незаконно. Це нелегітимний документ", - пояснив колишній дисидент.

колишній дисидент також висловив побоювання, що якщо продовжить залишатися на території Криму, то його в будь-який момент можуть ув'язнити або помістити у психіатричну лікарню.

Крім того Софяник, висловив надію, що Офіс президента України Володимира Зеленського і апарат уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової допоможуть йому покинути Крим.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb