У прикордонний район Чечні введено російські війська, - ЗМІ

Вдень 20 квітня в Надтеречний район на північному заході Чечні, що межує з Інгушетією, Північною Осетією і Ставропольським краєм, були введені федеральні війська

Про це повідомляє "Новая газета".

Видання опублікувало запис з відеореєстратора, на якій видно скупчення "Уралів" і військових наметових містечок вздовж траси в околицях сіл Братське, Бено-Юрт, Знаменське.

Джерела "Нової газети" в силових структурах республіки припустили, що поява військових пов'язано з навчаннями, хоча відповідних наказів не публікувалося.

Зазвичай навчання проводяться на полігонах Надтеречного району, далеко від населених пунктів, ближче до лісового масиву. В цьому випадку військові розбили наметові містечка в безпосередній близькості і виставили між ними свої блокпости. З такою активністю федеральних військовослужбовців місцеві жителі давно вже не стикалися.

Те, що відбувається викликало багато питань, особливо з огляду на той факт, що зараз проїзд по Чечні і без того блокується співробітниками чеченської поліції, що забезпечують режим жорсткого карантину, зазначає видання.

Читайте також: У Чечні силовики б’ють людей без захисних масок трубами, - ЗМІ

5 квітня Чечня першим з російських суб'єктів оголосила про закриття своїх адміністративних кордонів через поширення COVID-19. В'їзд в республіку дозволений тільки постачальникам продовольства і транзитному транспорту. Для жителів також введена пропускна система.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb