У Ryanair розраховують на “цінову війну” між авіакомпаніями одразу після закінчення карантину

Ірландська авіакомпанія-лоукостер Ryanair готується до цінової війни одразу після зняття обмежень через коронавірус

Про це агентству Reuters розповів виконавчий директор компанії Майкл О'Лірі.

Він прогнозує швидке пожвавлення трафіку на тлі масового зниження тарифів, до якого будуть змушені приєднатися й традиційні авіакомпанії.

Зазначимо, такий прогноз керівника Ryanair суперечить думкам більшості його колег та аналітиків, які вважають, що повернення до трафіку 2019 року можливе тільки в 2023-2024 роках. Виробники літаків та IATA також попереджають про повільне відновлення після пандемії.

О'Лірі припускає, що в Європі літаки будуть залишатися на землі до “обмеженого” відновлення польотів в червні. Після цього відродження внутрішньоєвропейських подорожей буде стимулюватися великими знижками на період “гарячих” канікул в липні-серпні.

“Багато людей в Європі були замкнені в квартирах, – сказав він. – Вони захочуть полетіти у відпустку до того, як діти підуть в школу, якщо зможуть зробити це безпечно”.

Ryanair підтримує заходи безпеки проти коронавірусу, зокрема маски та перевірку температури у пасажирів і членів екіпажу, але виступає проти закликів до польотів на третину порожніх літаків.

Недорога модель і надійний баланс дозволяють Ryanair краще підготуватися до зниження тарифів, які навряд чи покращаться до наступного року.

“Чи то 9,99, 4,99, 1,99 євро або 99 центів за місце, нам майже все одно. Наше головне завдання в короткостроковій перспективі не заробляти гроші, а повернути пілотів і бортпровідників до роботи, підняти літаки в повітря", – сказав О'Лірі.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine