Ахметов за 7 років втратив 80% своїх статків, - Bloomberg

Загальна вартість статків українського олігарха та найбагатшого українця Ріната Ахметова за останні 7 років скоротилися на 80%

Про це пише Bloomberg.

"53-річний бізнесмен викував конгломерат з руїн пострадянського періоду, уникнув переслідування і врятував свою імперію від більш ніж десятирічного періоду політичної нестабільності, включаючи анексію Криму Росією і військовий конфлікт з підтримуваними Кремлем сепаратистами", - йдеться в матеріалі.

“Його (Ахметова - ред.) статки, вартість яких становила 22,4 млрд, впали на 80% впродовж останніх семи років. Це є одним із найстрімкіших падінь в індексі мільярдерів Bloomberg”, - пише видання.

Зазначається, що нині завданням українського олігарха є збереження бізнесу на плаву, адже пандемія коронавірусу сильно вдарили по вартості сировини. Цього року ціни на сталь впали на 20%, і це стало для найбільшого виробника сталі в Україні Метінвесту Ахметова великим викликом.

Більш того, в іншій компанії 53-річного олігарха ДТЕК заявили про наміри реструктуризувати свою заборгованість на $1 млрд, а також призупинити видобуток вугілля на найбільшому вугільному об'єднанні України - “Павлоградвугіллі”, де працюють близько 20 тисяч людей.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine