Боротьба з дезінформацією: МЗС запустило кампанію з написання статей на Вікіпедії про Україну та світ

Ініціатива міністерства закордонних справ направлена на протидію дезінформації про Україну та поширення інформації про нашу країну у світі

Про це повідомляє пресслужба відомства.

“Захист правди і протидія дезінформації є стратегічним пріоритетом зовнішньої політики України. Разом з партнерами ми розпочинаємо боротьбу із дезінформацією у важливому сегменті – найбільшій у світі енциклопедії. Статті з Вікіпедії щодня стають джерелом інформації для мільйонів людей по всьому світу. Тому дуже важливо, щоб інформація про Україну в цій енциклопедії була максимально об’єктивною та достовірною”, – заявив міністр Дмитро Кулеба.

МЗС України разом з ГО “Вікімедіа Україна” планують запуск проєктів, щоби залучити більше людей до наповнення Вікіпедії інформацією про Україну. 

Першим етапом співпраці стане запуск онлайн марафону “Місяць української дипломатії”. Автори україномовної Вікіпедії заповнюватимуть прогалини і виправлятимуть неточності на теми російської агресії та Україні в світі.

До кампанії долучиться команда МЗС України.Українські дипломати також долучаться до організації наповнення Вікіпедії мовами їхньої країни перебування, щоб підвищити впізнаваність нашої держави.