Джерелом спалаху COVID-19 у Дніпрі стала "біблійна" школа

У Дніпрі за попередню добу виявили 19 хворих на COVID-19, 12 з них – це контактні особи з міста Першотравенська, де зафіксували масове захворювання на коронавірус через влаштовану там релігійну школу "Нове покоління"

Про це повідомив мер Дніпра Борис Філатов у Facebook.

"З плюс 20 нових (встановлених випадків інфікування, - Ред.) за добу - більшість це контакти з Першотравенська", - зазначив Філатов.

"19 нових захворювань на COVID 19 в Дніпрі. Називають два джерела зараження. Перший – це контактні особи по Першотравенську. Наразі із числа виявлених нових хворих в Дніпрі - 12 осіб, які відвідали цю школу", - йдеться в повідомленні прес-служби Дніпропетровської облради.

"Друге джерело – це внутрішнє для Дніпра – через пацієнтів, що перебували на лікуванні в 21 інфекційній лікарні. За незрозумілих обставин хворі були переміщені в інші лікарні міста, і таким чином, стали джерелом зараження для інших людей" - зазначили в облраді.

На Дніпропетровщині встановили 247 контактних осіб по Першотравенську. Загалом через спалах у релігійній школі в області виявили кілька місць поширення інфекції – Павлоград - 7, Петропавлівка – 11 і тепер Дніпро - 12.

За словами Філатова, рішення про перекриття Першотравенська не допомогло і тепер вірус мігрував у Дніпро.

Загалом на Дніпропетровщині захворіли 150 осіб, 9 людей уже одужали.

 

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine