КНДР може очолити сестра Кім Чен Ина, - ЗМІ

У Північній Кореї готують на заміну лідеру країни Кім Чен Ину його молодшу сестру Кім Е Чжон на випадок екстрених обставин

Про це пише New York Post.

Як повідомляється, на пленумі ЦК Трудової партії Кореї в кінці 2019 року було прийнято рішення, що у разі раптової смерті Кім Чен Ина, його посаду займе сестра. Джерела видання стверджують, що після цього "від імені Кім Е Чжон було дано багато директиви щодо партійної і військової лініях".

Нагадаємо, Кім нещодавно пропустив державні святкування з нагоди дня народження дідуся Кім Ір Сена, 15 квітня. Це викликало спекуляції про благополуччя Кім Чен Ина. Нібито його здоров'я погіршилося після операції, зробленої через кардіоваскулярне захворювання.

Читайте також: Розвідка США вивчає дані про тяжку хворобу Кім Чен Ина, - ЗМІ

Раніше Кім Чен Ин зникав з поля зору громадськості більш ніж на місяць в 2014 році, що також викликало чутки про його здоров'я. Він повернувся з тростиною, а через кілька днів південнокорейська розвідка заявила, що у нього була операція - видалення кісти з щиколотки.

Зазначимо, відсутність Кім Чен Іра на параді, присвяченому 60-річчю Північної Кореї в 2008 році, супроводжувався чутками, що у нього було слабке здоров'я. Пізніше з'ясувалося, що у нього був інсульт, після якого його здоров'я продовжувало погіршуватися до самої смерті в 2011 році.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb