Маємо бути готові до завершення навчального року дистанційно, - МОН

У зв'язку з продовженням карантину в Україні всі заклади освіти продовжуватимуть працювати з використанням технологій дистанційного навчання. МОН опублікувало рекомендації щодо завершення навчального року та оцінювання дистанційно

Про це повідомляє пресслужба МОН.

Зазначається, що всі заклади освіти продовжують працювати з використанням технологій дистанційного навчання. Заклади також мають бути готовими до дистанційного завершення навчального року.

"Карантин продовжено, а це означає, що ми маємо бути готові до завершення навчального року дистанційно. МОН надало роз’яснення для всіх закладів освіти та публікує рекомендації на офіційних ресурсах", – зазначила Мандзій. 

Міносвіти опублікувало рекомендації для закладів освіти щодо завершення навчального року та оцінювання в умовах загальнонаціонального карантину.

"Так, в умовах використання технологій дистанційного навчання педради шкіл мають самостійно визначати особливості організації освітнього процесу і завершення навчального року", - йдеться повідомленні. 

Повідомляється, що оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень, табелів навчальних досягнень учнів має  бути завершено не пізніше 15 червня 2020 року.  

У календарно-тематичному плануванні на 2020-2021 навчальний рік рекомендовано збільшити час на узагальнення та закріплення матеріалу за попередній навчальний рік, а також провести вхідне діагностування рівня знань учнів за 2019-2020 навчаліні роки.

Наголошується, що з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, у наприкінці навчального року рекомендовано не проводити масові заходи, зокрема – останні дзвоники та випускні вечори.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb