Міссурі став першим штатом, який подав до суду на Китай через брехню про коронавірус

Американський штат Міссурі подав позов проти Китаю у зв'язку з його реакцією на коронавірус і вимагає відшкодувати збитки

Про це повідомляє The Hill.

У позові генерального прокурора штату Міссурі Еріка Шмітта говориться, що в штаті тисячі людей були заражені, багато померло, а підприємства малого бізнесу закриваються через коронавірус.

"Китайський уряд збрехав всьому світу про небезпеку і заразну природу COVID-19, змусив замовкнути інформаторів і мало що зробив для того, щоб зупинити поширення хвороби. Вони повинні нести відповідальність за свої дії", - зазначив він.

Разом з тим, позов Міссурі вимагає офіційно залучити Пекін до відповідальності за можливе приховування серйозності пандемії коронавірусу і подальше звернення зі спалахом хвороби в межах кордонів Китаю.

Позов, спрямований до суду штату Міссурі, адресований китайській владі, комуністичній партії Китаю, низці міністерств, керівництву провінції Хубей і міста Ухань.

Нагадаємо, директор Центру з контролю і профілактики захворювань у США Роберт Редфілд заявив, що друга хвиля епідемії коронавірусу в США може стати страшнішою, ніж перша.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine