ОБСЄ повідомила про нові випадки перешкоджання окупантів роботі спостерігачів

21 і 22 квітня бойовики російських збройних формувань на Донбасі завадили роботі спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Донецькій та Луганській областях

Про це повідомляє пресслужба ОБСЄ.

Так, 21 та 22 квітня окупанти забороняли доступ спостерігачам при спробах проїзду/проходу в непідконтрольні урядові райони офіційними дорожніми коридорами: 2 рази в Донецькій області та 1 раз у Луганській області.

Крім того, патрулям СММ відмовляли при спробах проїзду/проходу в підконтрольні урядові райони: 1 раз у Донецькій області й 1 раз у Луганській області.

21 та 22 квітня на блокпості окупантів південніше мосту біля Станиці Луганської (15 км на північний схід від Луганська) терористи в одному випадку заборонили патрулям місії прохід до непідконтрольних урядові районів, а в іншому випадку - до підконтрольних урядові районів, пояснивши це закриттям блокпосту через коронавірус.

22 квітня на блокпості поблизу Горлівки патруль ОБСЄ не зміг проїхати до непідконтрольних урядові районів через те, що поперек дорожнього полотна були встановлені дорожні шипи, а посеред дороги - попереджувальний знак про мінну небезпеку.

21 квітня на блокпості біля н. п. Оленівка (непідконтрольний урядові, 23 км на південний захід від Донецька) окупанти 1 раз відмовили спостерігачам у проїзді до підконтрольних урядові районів й 1 раз - до непідконтрольних урядові районів. У першому випадку терористи пояснили це "необхідністю отримати дозвіл від членів збройних формувань старшого рангу", в другому - карантинними обмеженнями.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb