Переслав із в'язниці: Сенцов анонсував вихід апокаліптичного роману, написаного за ґратами в РФ

Режисер і письменник Олег Сенцов анонсував фантастичний роман "Другу також варто придбати", написаний 2017-го під час ув'язнення в російській колонії в Якутії

Про це йдеться на офіційному сайті видавництва ВСЛ.

Апокаліптичний роман матиме назву "Другу також варто придбати", який Сенцов написав під час ув’язнення в російській колонії в Якутії 2017 року.

Головний герой Джим Гаррісон. Він сидить у вбиральні й гортає майже "підпільні" журнальчики, його дружина - готує сніданок. Це мав бути звичайний день звичайних людей, та зненацька у місто розпочинається вторгнення: з глибин космосу, небайдужого до долі людської цивілізації, прилетів... рай. А хто ж не мріє про щасливий контакт із позаземним розумом і не вірить, що вищий інтелект - однозначно добрий? Навіть якщо його представники схожі на ящірок і прагнуть навернути землян - заради їхнього ж спасіння - до природного життя, а їхні методи щодалі більше нагадують "аборигенам" найстрашніші моменти земної історії.

Головна тема роману — це прагнення суспільства, більш технічно та інтелектуально розвиненого, нав'язати свої правила життя менш розвиненому.

"Роман “Другу також варто придбати” був задуманий в рамках трилогії, коли я ще писав свій перший роман “Купіть книгу – вона смішна”. Тоді, у 2010 році, я не думав, що мої книжки будуть видані, тим більше написані в такому несерйозному стилі. Але я пообіцяв собі, що якщо перший роман колись буде виданий і матиме більше 18-ти читачів, то я напишу другий, а потім, можливо, і третій. Уже перебуваючи в ув'язненні, на той момент в північному якутському таборі 2017 року, я дізнався, що моя книжка видана, і почав отримувати позитивні відгуки від простих читачів. Тому я розпочав роботу над другою книжкою. Працюючи щодня, написав її приблизно за три місяці – на щастя, часу у в'язниці достатньо. Через два роки, на початку 2019 року, я зробив другу редакцію і відправив чистовик на волю, оскільки не знав, скільки ще мені доведеться перебувати за ґратами (в той же час були відправлені “Маркетер” і сценарій нового фільму)", – розповідає Сенцов про роботу над романом.