Пільги, знижки, бізнес-можливості: віцепрем'єр Федоров назвав переваги електронних студентських квитків

Віце-прем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров назвав переваги цифрових студентських та наголосив, що вони повністю замінять пластикові

Про це Федоров повідомив на презентація цифрових паспортів у застосунку "Дія", передає Еспресо.TV..

"Ми запустили електронні студентські. Ми також на передовій у світі з цієї послуги. Тому що у нас до мільйона студентів. Сьогодні вони мають можливість використовувати електронні студентські, які повністю замінять пластик. Це економно, це дуже зручно", - заявив Федоров.

Віцепрем'єр наголосив, що наразі студенти можуть спокійно користуватися цифровим студентськими та застосовувати у низці сфер. 

"Вони можуть ідентифікувати особу, підтверджувати статус "студент", пільговий проїзд, знижки в музеях, отримання знижок у держустановах у сфері культури, отримання знижок, де вони передбачені. Відкривається дуже багато бізнес-можливостей", - зауважив Федоров.

Він також зазначив, що було тестування, де 5 тис. студентів протестували цю послугу. 

Федоров додав, що тепер студентські можна перевірити чи вони справжні.

"Коли був пластик - його можна було підробити, як будь-який документ, а сьогодні є система QR-кодів на кожному документів, його не можливо підробити. Він діє три хвилини і запит йде в реєстр", - повідомив віцепрем'єр.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb