Подорожі, медицина, банківські послуги: в міграційній службі пояснили переваги електронного паспорту

Голова державної міграційної служби Максим Соколюк розповів, що паспорт у смартфоні дозволить у деяких ситуаціях не носити з собою ID-картку та витяг з неї та назвав, де можна скористатися електронним паспортом

Про це Соколюк заявив на презентації цифрових паспортів у застосунку "Дія", передає Еспресо.TV

"Тепер цифрові паспорти стали аналогом паперових. Паспорт у смартфоні дозволить у деяких життєвих ситуаціях не носити з собою ID-картку та витяг з неї", - заявив Соколюк.

Соколюк також зазначив, що електронний паспорт можна буде використати на пошті, у магазині, подорожувати всередині країни, аттакож використовувати у медзакладах і банках.

"У разі відсутності ID-картки ви зможете оцифрувати свій закордонний паспорт. Варто зазначити, що поки виїхати за електронним закордонним паспортом не можливо, але це працює, не тільки Україна, а й цілий світ. Під час карантину цифровий паспорт може бути пред'явлений поліцейським для ідентифікації, якщо вас зупинили. Можна використати на пошті для отримання посилок або листів. Можна використати паспорт в смартфоні для купівлі алкогольних напоїв, буде підтвердження досягнення повноліття.  За допомогою додатку Дія і цифрових документів можна подорожувати всередині країни або повітряним транспортом, або залізничним. Також можна буде використати в медичних, банківських установах", - наголосив Соколюк.

Він також зауважив, що наразі працюють над тим, щоб цифровий паспорт можна було використати для отримання бюлетеню під час виборів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb