Уряд продовжив карантин до одинадцятого травня

Карантин в Україні продовжили до 11 травня, пік епідемії очікують 3-8 числа

Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду, передає Еспресо.TV.

"Уряд продовжує діяти на випередження. Поточна ситуація свідчить про те, що запроваджені обмеження були вчасними та ефективними. В Україні один з найнижчих показників по рівню летальності від коронавірусу. Це 2,7 відсотка", - повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Моделювання аналітиків свідчать про те, що Україна ще не пройшла пік захворюваності на коронавірус.

Прем'єр зазначив, що він може настати на початку травня.

"Виходячи з цього уряд сьогодні ухвалить продовження карантину до 11 травня, оскільки Академія Наук очікує пік між третім і восьмим травня", - зауважив прем'єр.

Основною умовою початку виходу з карантину Денис Шмигаль назвав незмінюваність відсотку виявлених захворювань в країні протягом десяти днів.

"Друга умова - лікарні, заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50 %", - додав він.

Шмигаль зауважив, що наразі такі лікарні заповнені на 10 % в Україні.

"Це важливий показник, який означає, що ми сьогодні йдемо помірним сценарієм, коли медицина готова приймати пацієнтів", - сказав він.

Прем'єр відзначив, що до 11 травня перед урядом стоїть завдання збільшити кількість тестувань на COVID-19. Шмигаль зазначив, що Україна наблизилась до показника 5 тис. тестів на день.

"Якщо все буде добре і ситуація буде сприяти, ми з 11 травня можемо говорити про відкриття парків-скверів, ринків непродовольчих товарів, частини об'єктів побутових послуг, можливі й інші пом'якшувальні заходи, які також будуть анонсовані, залежно від розвитку ситуації", - зазначив він.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine