Apple буде виробляти ноутбуки з власним процесором

Американська компанія Apple планує з наступного року почати випуск ноутбуків з процесором власного виробництва

Про це повідомляє Bloomberg.

Повідомляється, що нові чіпи для комп'ютерів будуть створені на базі процесора A14, розробка якого ведеться фахівцями компанії для наступного покоління смартфонів iPhone. Виробництвом нового пятинанометрового процесора з 12 ядрами займеться тайваньська компанія TSMC, яка робить "начинку" для iPhone і планшетів iPad

Таким чином, Apple почне поступово відмовлятися від процесорів Intel, які використовуються компанією з 2005 року, в тому числі в сучасних ноутбуках MacBook Pro, комп'ютери iMac і професійної комп'ютерної робочої станції Mac Pro. Перші ж моделі комп'ютерів Apple працювали на базі процесорів Motorola і IBM.

При цьому видання відзначає, що в умовах карантину та роботи співробітників компаній-постачальників на віддаленому режимі перехід Apple на власні чіпи може бути відкладений на невизначений термін.

Нагадаємо, 15 квітня Apple презентувала друге покоління смартфона iPhone SE з екраном діагоналлю 4,7 дюйма. Новий смартфон буде мати одну задню камеру на 12 мегапікселів, таку ж як і основна в iPhone 11.

Крім того, компанія Apple випустить чотири пристрої iPhone, дизайн яких буде орієнтований на останню модель iPad. У лінійці з'являться iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max, а також дві бюджетні моделі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb