Ferrexpo не планує знижувати обсяги податкових відрахувань

На період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусу (COVID-19), Верховна Рада ухвалила спеціальний закон про податкові пільги для бізнесу, згідно з яким земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності за період з 1 березня по 30 квітня 2020 роки не нараховуються і не сплачуються

Компанія Ferrexpo не планує користуватися цією можливістю і планує перераховувати всі податки і збори до бюджетів усіх рівнів у повному обсязі, пише її пресслужба.

Це рішення спрямоване насамперед на підтримку територіальних громад, щоб дозволити органам місцевого самоврядування не скорочувати соціальні програми і мати можливість направити додаткові кошти на медичне забезпечення.

"Ми розуміємо, наскільки кошти, які ми платимо в бюджети різних рівнів, важливі для місцевих громад, Полтавської області та всієї України, особливо в поточній непростій ситуації. Ми не плануємо знижувати або скасовувати платежі, як це передбачено законопроектами, і продовжуємо перераховувати їх у повному обсязі ", - відзначили в компанії.

Раніше повідомлялося, що Ferrexpo в 2019 році перерахувала до бюджетів різних рівнів понад 3,6 млрд гривень податків і зборів. Також Компанія виділила 2,5 млн доларів США в рамках програми допомоги по боротьбі з COVID-19 і в даний період поетапно реалізовує її.

Довідка про компанію:

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво й експорт високоякісних залізорудних окатишів, що використовуються у у виробництві сталі. Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатишів серед країн колишнього СРСР. Поточні виробничі активи - Полтавський і Єристівський ГЗК. Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 100% акцій Полтавського ГЗК і 100% акцій Єристівського ГЗК. У 2019 році Компанія виробила 10,5 мільйона тонн залізорудних окатишів. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В'єтнаму, а також США. Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO. Додаткову інформацію можна знайти на сайті www.ferrexpo.com