Інвестори звернулися до Зеленського через ситуацію навколо об`єктів "Укрбуду"

Спільна ініціативна група інвесторів ЖК "Укрбуд" інформує про майже повну відсутність прогресу у відновленні будівництва об'єктів будівництва - ЖК "Укрбуд"

Про це йдеться у прес-релізі про електронну петицію інвесторів ЖК "Укрбуд" до президента України щодо блокування чиновниками відновлення будівництва ЖК “Укрбуд”.

"Адже з 23-х об’єктів Київміськбуд прийняв лише 5 (практично добудованих) житлових комплексів та фактично припинив прийняття решти об'єктів, мотивуючи це відсутністю підтримки зі сторони органів державної влади, зокрема ДАБІ (відмова у введенні в експлуатацію ЖК), КМДА та КМР (відмова у відміні пайових внесків та затягування розгляду ряду питань), Міноборони (відмова перепідписувати договори), про що заявляв неодноразово Президент ХК ПрАТ “Київміськбуд” Кушнір Ігор Миколайович в ряді інтерв'ю для ЗМІ", - йдеться у повідомленні.

Інвестори нагадали, що 12 грудня 2019 року Зеленський дав публічну обіцянку, що ЖК"Укрбуд" будуть добудовані ПрАТ "Київміськбуд".

"Тому інвестори знову змушені звернутися до президента України за допомогою електронної петиції (https://petition.president.gov.ua/petition/93638) з проханням забезпечити виконання його обіцянки та посприяти у знятті штучних обмежень, які встановлюють представники органів влади взагалі та окремі чиновники зокрема. Хочемо підкреслити, що наше звернення не стосується питання фінансування будівництва ЖК "Укрбуд". Ми зіштовхнулися з бюрократичними зловживаннями владою чиновниками з метою затягування процесу відновлення будівництва ЖК "Укрбуд" та свавільним ігноруванням рішення президента України", - зазначили у повідомленні.

У зверненні додали, що "в нинішній складний для України час, як ніколи важливо захистити інвестиції простих громадян України" та унеможливити спад в будівельній галузі, що є вкрай важливою та показовою для загального економічного стану України.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.