Нік Вуйчич вибачився перед українцями та звинуватив Шарія у брехні

Проповідник і мотиваційний тренер Нік Вуйчич вибачився за те, що став частиною політичної пропаганди Анатолія Шарія

Відеовідповідь Нік Вуйчич записав у Facebook.

Скандал розгорівся, коли громадський активіст Сергій Стерненко прокоментував один з відеороликів російського пропагандиста Шарія.

Стерненко зазначив, що той купував на спеціальному сервісі "Cameo" відео у Майка Тайсона та Ніка Вуйчича, які за гроші казали, що підтримують його починання, як блогера. Наприклад, відео від Вуйчіча коштувало $149 .

Стерненко зазначив, що Шарій "обрізав" вотермарку відеосервісу та подав відео, як знак його підтримки на заході.

У відповідь Стерненко замовив таке ж відео, де актори американського серіалу "Гра Престолів" поздоровляє Шарія з досягненням відзнаки "працівник місяця" у McDonald`s та кличе його в Україну.

"Для тих, хто не в курсі, я поясню: Шарій стріляв чоловікові в спину, коли той для нього не становив взагалі жодної загрози, і це було у McDonald`s", - прокоментував Стерненко.

Стерненко наголосив, що у 13 квітня Шарія виключили з реєстру осіб, які переховуються від слідства.

Нагадаємо, Шарія оголосили у розшук у лютому 2012 року з підозрою про свідомо неправдиве повідомлення про злочин (ч. 2 ст. 383 Кримінального кодексу).

У своєму дописі та відео на Facebook Нік Вуйчич попросив вибачення і написав, що ніколи не хотів, щоб його відео використовували в політичних цілях. Також він пообіцяв, що надалі буде перевіряти інформацію.

Відео-вибачення Вуйчича:

Відео Стерненка:

Анатолій Шарій відреагував на допис Вуйчича: "Найстрашніше - не втрата кінцівок, а відсутність голови на плечах". Також він виклав фото Ніка Вуйчича з Олександром Турчиновим під час відвідання України для місіонерства.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb