ПВК Вагнера та паралітичний газ: Лівія звинуватила Росію в застосуванні хімічної зброї у Тріполі

Уряд національної згоди Лівії звинуватив російських бійців із так званої "приватної військової компанії Вагнера" в застосуванні хімічної зброї в столиці - Тріполі

 Про повідомляє газета Al-Araby Al-Jadeed, передає Радіо Свобода.

За словами міністра внутрішніх справ Лівії Фатхі Башага, російські найманці,використовують нервово-паралітичний газ у боях на півдні міста.

За твердженням міністра, кілька бійців проурядових сил були застрелені снайперами після того, як були паралізовані нервово-паралітичним газом. Це не могла зробити жодна сторона, крім найманців РФ, стверджує Башага.

У Лівії триває громадянська війна. Головні сторони конфлікту – визнаний ООН уряд національної злагоди Фаїза Сараджа в Тріполі і тимчасовий кабінет Абдалли Абдуррахмана ат-Тані в місті Тобрук за підтримки генерала Халіфи Хафтара. Хафтар навчався в Москві, він має американське громадянство. Він був одним у команді колишнього диктатора країни Муаммара Каддафі, але згодом опинився в опозиції до нього.

Його армію, за численними свідченнями, підтримують російські найманці з так званої "приватної військової компанії Вагнера".

Війська Хафтара в квітні 2019 року розпочали наступ на Тріполі, проте його військам уже рік не вдається взяти місто.

Влада Росії офіційно заперечує існування "приватної військової компанії Вагнера"