"Порушили карантинний режим": організаторці автопробігу підприємців у Запоріжжі вручили адмінпротокол

Організаторка автопробігу на підтримку малого та середнього бізнесу в Запоріжжі Лідія Кривенко отримала адміністративний протокол за порушення вимог карантину. Жінка планує оскаржувати протокол у суді

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Кривенко зауважила, що при врученні адмінпротоколу була з юристом та оскаржуватиме протокол у суді.

"Я була з юристом при врученні. Ми написали, що заперечуємо. Будемо чекати суду, бо справа в тому, що вони пишуть, що ми порушили з площі Свободи (однією з точок старту автопробігу у Запоріжжі була площа Свободи, - ред.), від самого початку. Вони там стояли, могли і там протокол скласти. Інкримінують, що порушили карантинний режим, хоча їм і казала, що ви самі розумієте, що як такого карантину нема, бо порушення Конституції… Чому і в нас, і в інших містах, якщо складають протоколи, то судді не розглядають. Подивимось як тут поставляться до нашого порушення тим більш, що ми були по дві людини у машині, у масках, рукавичках, виходила передавати звернення я одна", – повідомила Кривенко.

Зазначається, що у головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області підтвердили інформацію щодо вручення адмінпротколу організатору акції протесту. У відомстві повідомили, що він складений у зв’язку з порушенням вимог щодо обмеження масових заходів в умовах карантину.

"Сьогодні було вручено копію протоколу жінці 1958 року за ознаками статті 44 з позначкою 3. Це порушення правил щодо карантину людей Кодексу України про адміністративні правопорушення. Це організація проведення масового заходу, чим порушила пункти постанови Кабінету міністрів України 211-ї (постанова "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" від 11 березня 2020 року з доповненнями змінами, - ред)", – зазначили в Нацполіції.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb