Режисер фільму "ДАУ" Хржановський прокоментував можливе знущання над немовлятами під час зйомок

Російський режисер Ілля Хржановський прокоментував обурення та заведення кримінальної справи щодо можливого знущання над немовлятами під час зйомки його фільму "ДАУ"

Свою думку він висловив у інтерв'ю Ксенії Собчак, передає 24 канал.

Хржановський заявив, що немовлята, які з'явились у фільмі "Дегенерація", були сиротами. Він зазначив, що не всі з них були здоровими, що було важливо для його зйомок. 

"Це були немовлята з дитячого будинку. Це були діти, від яких відмовилися батьки. І мені було важливо саме показати цих немовлят, різних, в тому числі тих, які не були абсолютно здоровими. Але це знову ж таки погоджено з лікарями, з усілякими установами. Але мені було важливо показати ось цю крихкість людини, з якої незрозуміло що може вирости", – розповів Хржановський.

Також він прокоментував резонанс навколо фільму. У кінострічці видно, як дітей роздягають, підключають до спеціальних електродів або ж садять у клітку. Окрім цього, немовлята плачуть.

Хржановський заявив, що жодних дослідів над дітьми не робив, а малюки просто так плакали.

"З ними нічого не робили, ніяких дослідів. З усіма цими немовлятами були медсестри і няні, це видно в кадрі. Діти плакали, коли їх переодягали, що в принципі властиво, ми з тобою знаємо, як батьки немовлят. Так? І плач цей не означає вираження болю, а просто реакцію на світ", – додав він.