Суд зобов'язав СБУ відкрити провадження через заяву В'ятровича щодо держзради Єрмака та Кучми

Нардеп фракції "Європейська Солідарність" Володимир В'ятрович повідомив, що Шевченківський суд зобов'язав СБУ не пізніше, як за 24 години внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань його заяву щодо державної зради Єрмака та Кучми

Про це В'ятрович повідомив журналістам під стінами Шевченківського районного суду, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні ми отримали документ, який зобов'язує СБУ внести цю заяву і почати розслідування. Переконаний, що в понеділок так само маємо отримати стосовно ДБР", - заявив В'ятрович.

Від так, у рішенні суду йдеться: "Зобов’язати уповноважену особу Службу безпеки України зобов'язали виконати вимоги ч.1 ст. 214 КПК України та невідкладно, але не пізніше 24 годин, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, викладені у зверненні народного депутата В’ятровича В.М., розпочати розслідування".

В'ятрович також наголосив, що наступний суд щодо його заяви стосовно ДБР відбудеться у понеділок, 27 квітня.

"Наступний суд в понеділок. Більш цікавішого аспекту додає те, що слідчий, чию бездіяльність я оскаржую, той самий слідчий наступного дня після суду, у вівторок, допитуватиме мене в справі про можливе моє ніби-то зловживання владою на посаді керівника Українського інституту національної пам'яті", - зазначив нардеп. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb