Влада Ірану грозиться "жорстко відповідати" на дії ВМС США

Тегеран жорстко відповість на будь-яку дію США щодо як військових кораблів, так і цивільних судів Ірану

Про це заявив у четвер в ефірі іранського телебачення командувач "Корпусом вартових Ісламської революції" Хосейн Саламі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, він віддав наказ відповідати на дії будь-якого військового корабля США в разі створення загрози іранським військовим кораблям або іншим судам.

Президент США Дональд Трамп напередодні заявив, що віддав розпорядження ВМС США завдавати ударів по військових катерів Ірану, якщо вони будуть вести себе агресивно по відношенню до американських кораблів в морі. "Я проінструктував ВМС США, щоб вони обстрілювали і знищували будь-які іранські катери з озброєнням, якщо вони будуть дошкуляти наші кораблі на морі", - написав Трамп в Twitter.

Американські військові заявили минулої середи, що 11 військових кораблів Ірану наблизилися на близьку відстань до кораблів ВМС США в Перській затоці, і назвали ці дії "провокаційними".

У відповідь в ВМС іранського Корпусу вартових Ісламської революції підкреслили, що будь-які незаконні дії США в Перській затоці спричинять відповідь з боку Ірану.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb