Бюджет прийнятий, а гроші до лікарів не дійшли, - Порошенко

П'ятий президент України Петро Порошенко заявив, що фракція "Європейська солідарність" наполягала, щоб було сформовано декілька державних програм для захисту лікарів

Про це він сказав в кулуарах парламенту, передає Еспресо.TV.

"Ключова проблема - це захист медичних працівників. Фракція "Європейська солідарність" наполягала, щоб було сформовано декілька державних програм. Державна програма перша: різке підвищення заробітної плати медичних працівників - лікарів, медичних сестер, особливо тих, хто зараз працює з інфікованими коронавірусом. На жаль, незважаючи на те, що нібито і бюджет прийнятий, гроші до лікарів не дійшли. Кожен день це ризик хвороби лікарів, це пацієнти, які не мають належної медичної допомоги - тільки це зумовлює скликання позачергової сесії парламенту", - сказав Порошенко.

Він додав, що друга позиція - виконання ультиматуму щодо негайного страхування лікарів. 100 мінімумів родині у випадку загибелі. І 30, 40, 50 мінімумів виплати у випадку хвороби.

"Лікарі і медичні працівники мають відчувати, що держава про них піклується. Третя позиція це засоби захисту, медикаменти, обладнання. На жаль, це не рухається в тому темпі, в якому ми вимагаємо. На сьогодні ми готові бути партнерами. І щодо наших ініціатив, і щодо законодавчого забезпечення, і щодо бюджетного забезпечення, бо без цього наслідки будуть жахливі. Грошей для цього немає. Казначейський рахунок пустий. Тому треба працювати і над третьою проблемою, де взяти гроші і захистити економіку. Гроші взяти у міжнародних фінансових організацій. Тому ми вимагали і вимагаємо негайно поставити закон банківський в порядок денний", - додав Порошенко.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine.