Ferrexpo за 2019 рік інвестувала в українські активи понад 5,8 млрд грн

Компанія Ferrexpo за результатами 12 місяців 2019 року інвестувала понад 5,8 млрд грн (понад $211,3 млн) в розвиток Полтавського, Єристівського та Біланівського ГЗК, які входять в Феррекспо, що перевершило аналогічний показник 2018 року

Ці вкладення не включають в себе вартість капітальних ремонтів та заходів з витрат, які були проведені додатково, пише прес-служба компанії.

Згідно із затвердженою Радою Директорів інвестпрограмою, Ferrexpo за січень-грудень минулого року інвестувала в підтримку родовищ і розвиток Полтавского ГЗК (ПГЗК, Ferrexpo Poltava Mining, FPM, що входить в Ferrexpo) понад 3 млрд. 893 млн. гривень (більше 150,6 млн. доларів США ), в розвиток Єристівського і Беланівського ГЗК (ЕГОК, Ferrexpo Yeristovo Mining, FYM, що входить в Ferrexpo і БГОК, Ferrexpo Belanovo Mining, FBM, в групу Ferrexpo) - понад 1 млрд. 936 млн. гривень (більше 60,7 млн. доларів США).

Основними капітальними інвестиціями ПГЗК стали витрати на підтримку діючого виробництва в сумі понад 1 млрд. 169 млн. гривень (більше 45,2 млн. доларів США) і великих стратегічних проектів на суму понад 1 млрд. 858 млн. гривень (більше 71,9 млн . доларів США); компоненти на суму понад 865,6 млн. гривень (понад 33,5 млн. доларів США).

Засоби ЕГОКа і БГОКа були вкладені в переробку, розвиток з / д шляхів і об'єктів, в проекти з капітального будівництва кар'єру та інфраструктури, геологічні та інші роботи.

У 2019 Компанія Ferrexpo слідувала плану з інвестицій відповідно до затвердженої Радою Директорів інвестпрограмою. В рамках даної програми Компанія співпрацює з лідируючими в своїх галузях компаніями: Atlas Copco / Epiroc (Швеція) - бурові верстати, Metso (Фінляндія, США) - дробильне обладнання, Zeppelin (США) - гірнича техніка, Wenco (США) - ПО для гірської техніки, Komatsu (Японія) і Caterpillar (США) - великовантажні авто, Liebherr (Німеччина) - кранове та дробильне обладнання, ABB (Швеція) - електрообладнання та обладнання контрольно-вимірювальних приладів, Eirich (Німеччина) - змішувачі, Wier (Великобританія) - дробильне обладнання та ін. компаніями. ЕГОК і БГОК ​​також направили інвестиції на придбання залізничних напіввагонів до Крюківського вагонобудівного заводу.

Довідка про компанію:

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво і експорт високоякісних залізорудних окатишів, використовуваних у виробництві сталі. Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатишів серед країн колишнього СРСР. Поточні виробничі активи - Полтавський і Єристівський ГЗК. Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 100% акцій Полтавського ГЗК і 100% акцій Єристівського ГЗК. У 2019 г. Компанія виробила 10,5 мільйона тонн залізорудних окатишів. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В'єтнаму, а також США. Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO. Додаткову інформацію можна знайти на сайті www.ferrexpo.com