Комітет ВР заявив про неприпустимість дотичності режисера "ДАУ" до Меморіального центру Голокосту на тлі можливого знущання з дітей

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики звернеться до правоохоронних органів, щоб перевірити, чи не завдано шкоди малолітнім дітям під час зйомок фільму "ДАУ. Дегенерація"

Про це написав голова комітету Олександр Ткаченко у Facebook.

Депутати обговорили оприлюднені кадри насилля над дітьми у фільмі режисера Іллі Хржановського "ДАУ. Дегенерація" і вирішили звернутися до правоохоронних органів та направити листи  генеральним директорам Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" та Благодійного фонду "Меморіал Голокосту "Бабин Яр".

"Це історія "на межі", а кадри приголомшують. Тому наш Комітет прийняв рішення звернутись до правоохоронних органів. Ми хочемо перевірити факти залучення малолітніх дітей до натуральних зйомок кадрів насилля. Також зрозуміти, якої шкоди цей факт міг завдати дітям. Показ будь-яких кадрів, де присутня "нелюдська" жорстокість, навіть якщо це художній твір, можуть призводити до "популяризації" подібних дій", – написав Ткаченко.

Вони також вважають, що режисер не може бути дотичним до діяльності "Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр”".

"Подібні факти професійної діяльності ідуть у розріз з ідеологію центру, яка полягає у захисті загальнолюдських цінностей та неприпустимості будь-якого насильства, що символізує Бабин Яр. Відповідну заяву ми направили генеральним директорам Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" та Благодійного фонду "Меморіал Голокосту “Бабин Яр”"", – зазначив Ткаченко.