На фракції ніхто не буде нікого "ламати", - Корнієнко про кандидатуру Саакашвілі

Голова партії "Слуга народу", а також перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко прокоментував можливе призначення Саакашвілі на посаду віцепрем'єра з питань реформ

Про це Корнієнко заявив в інтерв’ю ZN.UA.

"Коли я попередньо спілкувався з Саакашвілі, то помітив, що сформований йому образ дворічної давності абсолютно не відповідає тому, що він пропонує привнести в роботу уряду сьогодні. Думаю, що у президента склалося таке враження після розмови з експрезидентом Грузії, і він вирішив ризикнути. Знаючи, звичайно, і політичну історію цієї людини і розуміючи її бекграунд", - сказав Корнієнко.

За його словами, Саакашвілі пропонує речі, які можуть допомогти країні. Це стосується і економічних реформ та співпраці з міжнародними донорами, і теми боротьби з корупцією.

«Я впевнений, що сьогодні на фракції буде цікаво, але там точно ніхто не буде нікого "ламати". Це буде виключно пряма розмова кандидата з фракцією", - сказав нардеп.

На уточнююче питання про те, наскільки широкими будуть інструменти віцепрем'єра для реалізації його програми, Корнієнко відповів:

"Кандидатуру Саакашвілі все-таки більше лобіює прем'єр-міністр Денис Шмигаль і, думаю, ми сьогодні обов'язково поставимо йому це питання на фракції. Прем'єр досвідчений державний управлінець і у нього завжди є свій погляд на завдання подібного роду. Те, чого часто не бачать політики, добре розкладають по поличках чиновники", - уточнив Корнієнко.

Він також оцінив ймовірний конфлікт між Саакашвілі та очільником МВС Арсеном Аваковим.

"Я не думаю, що метою призначення Саакашвілі є якесь відношення до Арсена Авакова. Арсен Борисович дуже досвідчений і тонкий політик. І якщо у них не буде якихось прямих перетинів з Саакашвілі, то він знайде можливості існувати в рамках етики з новим віцепрем'єром", - додав Корнієнко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb