"Якби був справжній натяк": Гербст вважає, що Трампу не дозволять "здати" Україну

У США є дуже сильна підтримка України, і будь-якому керівнику держави не дадуть "здати" Україну

Про це заявив експосол США в Україні, директор центру Євразії Атлантичної Ради Джон Гербст під час відеоконференції у межах Київського безпекового форуму 24 квітня, повідомляє Еспресо.TV.

"Якби був справжній натяк, що президент Трамп хоче "здати" Україну, зрадити Україну чи американські інтереси в Україні, республіканці долучилися б до демократів і зупинили це. Я не бачу реальної можливості, щоб таке сталося", - зазначив Гербст.

Він зауважив, що політика Трампа на українському напрямку не є слабшою за лінію його попередника Барака Обами, навпаки, вона сильніша. Підтримка України в Адміністрації президента США, якщо й не на найвищому рівні, є дуже сильною, а особливо сильною вона є в Конгресі.

Гербст визнав, що, вочевидь, американський лідер може "мріяти про полегшений варіант ялтинських домовленостей". У таких змов є прихильники і в Європі, особливо у Франції, а також, приміром німецькі соціал-демократи мріють про "Ялту-2". Однак у Конгресі США "Ялта" – "це майже нецензурне слово", зауважив експосол.

Гербст наголосив, що людство має сумну історію "великих домовленостей між Заходом і Росією", і першим прикладом є саме Ялтинські домовленості. У президента Путіна завжди були мрії щодо "Ялти", але він буде розчарований.

Експосол заявив, що США мають "великий стратегічний інтерес в Україні". Кремль є ворожим до США, а Україна наразі є головним фронтом боротьби.

Гербст зазначив, що Україні варто було б поглибити відносини з США, головною передумовою для чого є "швидке та комплексне розв’язання проблеми корупції", яка є "вразливою точкою України", на яку люблять указувати апологети Кремля у Вашингтоні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb