Рада не розглядатиме призначення Саакашвілі 24 квітня, - Кравчук

На позачерговому засіданні Верховної Ради у п'ятницю, 24 квітня, не буде розглядатись питання призначення Міхеіла Саакашвілі на посаду віцепрем'єрміністра з питань реформ

Про це після засідання фракції повідомила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, передає РБК-Україна.

"Я не думаю, що ми сьогодні будемо виносити це питання на голосування. Зараз ми ще не завершили опитування серед депутатів. Зачекаємо завершення зустрічі, запитань у депутатів було багато. До зустрічі у нас було багато депутатів, які не визначились. Відповідно, вони матимуть час. Зараз у порядку денному цього кадрового питання немає. І я думаю, що воно і не з'явиться. Тобто, я думаю, що потрібно більше часу. Наскільки я знаю, будуть зустрічі в тому числі й з іншими фракціями", - заявила Кравчук.

Вона додала, що Саакашвілі запропонує провести зміни в податковій системі. Його пропозиції обговорювали на засіданні фракції.

"Він торкнувся питання податків. Про те, що потрібно робити податкову реформу. В тому числі, знижувати податки та скасовувати частину податків. Також з приводу митниці. В нього дійсно хороший досвід. Адже реформа митниці в Грузії була визнана практично всіма міжнародними експертами як успішна", - сказала нардеп.

Крім того, за словами замглави фракції СН, нардепи поки не визначились із підтримкою призначення Саакашвілі.

"У нас є внутрішнє правило, що має бути 70% тих, хто позитивно налаштований. Поки ще немає підтвердження кількісного, що є. Але я думаю, що якраз чим більше буде особистого спілкування, тим більше шансів у Саакашвілі бути призначеним. Мені здається, що він є певним заручником свого медіа-образу", - сказала парламентар.

Вона додала, що фракція визначиться з рішенням після внутріфракційного голосування.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.

  • Нагадаємо, що експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі підтвердив, що отримав пропозицію стати віцепрем'єрміністром з реформ в українському Кабміні.