У Грузії назвали плани влади України призначити Саакашвілі віце-прем'єром "недружнім кроком", не виключають відкликання посла

Посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе прокоментував наміри влади України призначити Міхеіла Саакашвілі на посаду віце-прем'єр-міністра з реформ

У коментарі Інтерфакс-Україна він сказав, що призначення Саакашвілі в український уряд з великою ймовірністю буде сприйнято в Тбілісі, як «недружній і неприйнятний з боку стратегічного партнерства крок».

"Ви знаєте, що Міхеіл Саакашвілі визнаний Грузинською державою, грузинським правосуддям винним і оголошений в міжнародний розшук. Свого часу було звернення до української сторони про затримання і передачі Міхеіла Саакашвілі в Грузію, і були передані матеріали порушених кримінальних справ… Крім того, слід нагадати, що ця людина неодноразово закликала повалити легітимно обраний уряд Грузії насильницьким шляхом", - сказав він.

Шарашенідзе наголосив, що українська сторона поінформована про ставлення Грузії до цього питання.

"Ми бережемо нашу дружбу, і дуже сподіваюся, що приймаючи рішення, стратегічний партнер візьме до уваги ставлення грузинської сторони до персони Саакашвілі і історії його злочинів в минулому, що підтверджується судових постанов, які набули чинності", - зазначив він.

В свою чергу, депутат грузинського парламенту від пралячої партії "Грузинська мрія" Раті Іонатамішвілі заявив телеканалу "Імеді", що якщо Михайло Саакашвілі буде призначений віце-прем'єр-міністром України, він не виключає перегляду дипломатичних відносин між Грузією і Україною.

"Якщо Михайло Саакашвілі дійсно буде призначений віце-прем'єром в Україні, тобто людина, яка, як відомо, звинувачений судовою системою Грузії і якого розшукують сьогодні, це, безсумнівно, зробить відносини між Грузією і Україною дуже складними. Я не виключаю, що питання перегляду дипломатичних відносин буде на порядку денному", - сказав Раті Іонатамішвілі.

Повідомляється, що в якості однієї з таких заходів розглядається можливість відкликання посла Грузії з Києва.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb