У них закінчаться гроші. Росія зробить все можливе, щоб зняти з себе санкції, - Арсеній Яценюк

У зв’язку з кризою у Росії закінчаться гроші, і вона зробить все можливе, щоб зняти з себе санкції

Про це під час онлайн дискусії Київського Безпекового Форуму заявив Арсеній Яценюк, Прем’єр-міністр України у 2014-2016 роках, засновник Фонду "Відкрий Україну" і КБФ, повідомляє Еспресо.TV.

"Росія мусить усвідомити, що зараз ми живемо в абсолютно іншому світі. Ціни на нафту в піке. Те ж відбудеться з рейтингом довіри до Президента Путіна та всієї його совєтської забюрократизованої машини", - наголосив екс-глава Уряду.

"Ми зробили все, аби показати всьому світові, що Україна діє чесно. Це Росія постійно порушує Мінські домовленості", - сказав Арсеній Яценюк.

На його думку, "Мінські домовленості аж ніяк не досконалі", але "ідея була принаймні в досягненні повного припинення вогню". 

"Хочу наголосити, що цього досі не відбулося. Так, завдяки Мінському процесу ми зупинили повномасштабну військову агресію Росії проти України. Але Росія навіть відмовляється виконати одну з базових умов Мінського процесу - зупинити вбивати українських громадян і українських військових", - підкреслив засновник Київського Безпекового Форуму.

"Наступний крок - переконаний, нам потрібно, аби США були залучені до переговорного процесу. Реальний тиск на Росію зі злагодженими діями України, ЄС та США - це формула успіху для досягнення миру в Україні" - резюмував Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що дехто у світі вірить, що може досягти домовленостей з Путіним: “З Путіним можна досягти домовленостей, але на умовах, які Путін встановив. Такі переговори приречені на крах". 

"Чи зможе Україна справитись одна? Ми можемо мати діалог з Путіним лише тоді, коли ми сильні, якщо стоїмо пліч-о-пліч, якщо тримаємося своїх цінностей. І якщо боремося один за одного", - наголосив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що в 2014-му році у різних столицях світу висловлювався скепсис щодо України. 

"Але ми не лише вижили, але й показали всьому світу, що Україна – європейська нація. "Ніколи не здавайся" - це єдиний рецепт, про який можу сказати усім, не лише Україні, а й усьому світу", - підкреслив екс-прем’єр. 

Київський Безпековий форум - провідний міжнародний форум України з проблем миру і безпеки. Заснований у 2007 році Фондом Арсенія Яценюка “Відкрий Україну”. 

В онлайн дискусії КБФ "Війна Росії проти України: як приборкати агресора і встановити довгостроковий мир у Східній Європі” участь взяли: 

Київський Безпековий Форум висловлює подяку Атлантичній Раді за підтримку та співпрацю у проведенні цього заходу.