Уряд Естонії продовжив надзвичайний стан до 17 травня

Уряд Естонії ухвалив рішення продовжити режиму надзвичайнчерез пандемію коронавірусу

Про це повідомляє ERR.

24 квітня уряд Естонії прийняв рішення про продовження надзвичайного стану в країні до кінця неділі,17 травня.

Зазначається, що це не означає, що на наступні дні закінчуються всі існуючі обмеження. Деякі з них будуть скасовані раніше, але деякі залишаться чинними після закінчення надзвичайної ситуації.

Продовження надзвичайного стану пояснили тим, що заходи, які все ще необхідні для розповсюдження та боротьби з хворобою, можуть продовжувати ефективно здійснюватися. За словами уряду, заходи все ж виправдані, враховуючи, що в Естонії виявляються нові інфекції та спалахи захворювань.

За словами прем'єр-міністра Юрі Ратаса, в останні тижні Естонія досягла переломного моменту у зв'язку зі зниженням кількості нових інфекцій і госпіталізацій.

"За останні два тижні ми побачили, що кількість нових інфекцій і госпіталізацій скоротилося, і ми досягли поворотного моменту. Уряд вже підготував стратегію пом'якшення обмежень. Ми можемо почати поступово послаблювати обмеження, якщо дозволить медична ситуація. Однак, оскільки пом'якшення обмежень не будуть вводитися відразу, а поступово й усвідомлено, сьогодні ми вирішили продовжити надзвичайний стан до 17 травня включно", - заявив прем'єр-міністр.

Ратас також зазначив, що дотримання важливих правил поведінки та гігієни і надалі залишатиметься необхідною умовою для зняття обмежень та супроводжуючого зобов'язання.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb