Петиція проти проєкту закону, який встановить кримінальне покарання за критику чи протидію ЛГБТ, набрала вже 18 тис. підписів

На сайті президента України продовжується збір підписів, викликаний поданням до Верховної Ради законопроєкту 3316 від 9 квітня 2020 року

Як свідчить профайл звернення, його наразі підтримало понад 18 тис. підписантів з 25 тис., необхідних для його розгляду, передає Еспресо.TV.

"В пояснювальній записці автори законопроекту посилаються на Конституцію, а саме на ст. 3 ("Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави", але "Слуги народу" забуваються, що вони хочуть відсунути конституційні права більшості", - йдеться у тексті петиції.

Читайте такожНинішню владу від президента до прокурора об‘єднує відсутність людяності

Тоді як сам пропонований закон називається "диктаторським".

До кінця збору підписів лишається 81 день.

Довідка

Йдеться про законопроєкт № 3316 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності)" авторства народної депутатки від фракції партії "Слуга народу" Ольги Василевської-Смаглюк.

Даним документом - в разі його прийняття - передбачається позбавлення волі та інші види кримінального покраання за публічну критику ЛГБТ й протидію ДГБТ-спільноті.

Категорично проти законопроєкту № 3316 виступає Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb