Другий, третій або четвертий етап виходу України з карантину можуть початися одночасно, - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що другий, третій і четвертий етап виходу України з карантину можуть початися одночасно, залежно від динаміки захворювання

Про це Шмигаль повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Шмигаль зазначив, що Кабінет міністрів сподівається, що стартова точка ослаблення карантину настане 11 травня, а наступні етапи не прив'язані до конкретних дат.

"Сподіваємося, що стартова точка настане 11 травня. Наступні етапи не прив’язані до конкретних дат, а їх запуск залежить від динаміки захворювання. Тобто, якщо Уряд бачитиме, що кількість захворілих знижується, то другий, третій або четвертий етап можуть початися одночасно. Не треба буде чекати 10 чи 20 днів для запуску чергового етапу. Водночас, якщо в країні спостерігатиметься значне збільшення кількості захворілих, то карантинні заходи можуть знову бути посилені",  - зазначив прем'єр-міністр.

Шмигаль наголосив, що кожному міністерству і відомству доручив сформувати детальні роз'яснення, при яких умовах повинні працювати об'єкти, які будуть відкриватися.

"Кожному міністерству та відомству доручив сформувати детальні роз’яснення, за яких умов мають працювати об’єкти, що будуть відкриватися. Так, Мінекономіки та МОЗ вже розробили чіткі критерії роботи та алгоритми контролю продовольчих ринків. Це дасть можливість цієї середи ухвалити рішення про відкриття більш ніж 280 ринків по всій Україні. Цей перелік може бути розширений, якщо й інші ринки зможуть забезпечити належні умови роботи", - зауважив Шмигаль.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine