Левін пропонував поламати ноги та руки Гандзюк за $5 тис., - ОГПУ

Помічник-консультант депутата Херсонської облради Олексій Левін на замовлення голови цієї облради Владислава Мангера розглядав два варіанти нападу на активістку Катерину Гандзюк – переламати руки і ноги або облити сірчаною кислотою

Про це повідомив заступник начальника Департаменту нагляду за спеціальними органами правопорядку ОГПУ Роман Романчук на брифінгу, передає Еспресо.TV.

"З цією метою він (Левін – ред.) запропонував Сергію Торбіну, колишньому працівнику карного розшуку та бійцю Української добровольчої армії за грошову винагороду організувати та здійснити разом з іншими напад на Гандзюк. З метою її залякування було вказано про необхідність переламати їй кістки рук та ніг або облити сірчаною кислотою. За спосіб виконання злочину шляхом перелому було запропоновано 5 тисяч доларів, а за спосіб обливання кислотою – від 2,5 до $3 тис.",- сказав він.

За словами Романчука, на цю пропозицію Торбін погодився, отримав $500 завдатку та залучив ще 4 інших колишніх учасників УДА.

Він додав, що група залучених осіб була знайома з Гандзюк, бо та неодноразово надавала їм волонтерську допомогу.  

Відзначається, що Гандзюк спершу планували побити, а коли це не вдалося (через відсутність зручної нагоди, наявність очевидців і страх бути впізнаними), то вирішили облити її кислотою.

За це зловмисники попросили більшу суму, ніж їм пропонували, – $5 тис. А коли отримали згоду – перейшли до реалізації злочину.

  • Нагадаємо, 27 квітня в СБУ заявили про завершення розслідування у кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк
  • У громадській ініціативі "Хто замовив Катю Гандзюк?" заявили, що передача справи до суду - це її "злив" генпрокурором Іриною Венедіктовою та зауважили, що слідчі дії незавершено. На думку активістів все це зроблено для того, щоб розвалити справу в суді.
  • 27 квітня активісти збирають мітинг на Банковій під Офісом президента через "злив справи".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.