"Починається друга фаза - співжиття з вірусом": Італія починає пом’якшення карантину

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що з 4 травня в країні будуть пом’якшені умови карантину, який був введений через епідемію коронавірусу нового типу COVID-19

Про це повідомляє La Stampa.

"Починається друга фаза - тепер співжиття з вірусом. В її основі буде відповідальна поведінка кожного: ми не повинні наближатися один до одного, має бути безпечна відстань не менше за один метр", - оголосив Джузеппе Конте. 

Починаючи з 4 травня італійцям дозволять здійснювати поїздки всередині окремих регіонів у разі, якщо вони зможуть обґрунтувати мету поїздки та дотримуватися заходів безпеки. Поїздки з одного регіону в інший будуть дозволені в разі службової необхідності.

Також у країні дозволять відвідувати парки та сади при дотриманні дистанції в два метри один від одного. Також частково дозволять тренування професійним спортсменам.

З 4 травня в Італії скасують заборону на відвідування похоронних церемоній. Обмеження на проведення масових заходів збережеться. Бари та ресторани зможуть обслуговувати людей «на винос». Повноцінне відкриття закладів громадського харчування намічено на 1 червня.

Конте зазначив, що з 18 травня в Італії відкриють музеї і головні визначні пам’ятки. Водночас всі навчальні заклади не відновлять роботу в цьому навчальному році.

26 квітня в Італії за добу зафіксували найменше з середини березня число летальних випадків від коронавірусу. Померло 260 осіб.

Загальне число тих, що заразився в країні - 197 675 осіб. Число померлих за весь час поширення захворювання в Італії - 26 644 особи.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine