Туреччина відмовляється від концепції all inclusive та "шведського столу"

Готелі Туреччини відмовляться від "шведського столу" і системи all inclusive після того, як закінчиться епідемія коронавірусу

Про це заявив міністр туризму Мехмет Ерсой, передає Hurriyet.

За його словами, спочатку турецька влада зосередиться на відновленні внутрішнього туризму. Очікується, що готелі почнуть відкриватися в кінці травня.

Аеропорти, готелі, ресторани, музеї і археологічні пам'ятники будуть обладнані відповідно до правил соціального дистанціювання. На місцях будуть розміщуватися медичний персонал та обладнання.

"Ми створили сертифікаційну раду і визначили правила сектора гостинності. Це цілий набір докладних правил. Ми зв'язуємося з керівниками об'єктів розміщення", - додав міністр.

Крім того, медичні установи та інфраструктура, включаючи відділення інтенсивної терапії та апарати штучної вентиляції легенів, навколо туристичних курортів будуть нанесені на карту і задокументовані для подання туроператорам.

За словами мерів курортних міст, великі готелі більше не будуть продавати путівки з системою "шведський стіл", щоб невеликі готелі і магазини могли залучити більше клієнтів.

Читайте також: Греція розглядає можливість ввести "паспорт здоров'я" для туристів

"Ми очікуємо відродження туризму в наших селах, таких як Сеют, Селіміє і Бозбурун. В апарт-готелях і гостьових будинках буде багато відвідувачів", - сказав Мехмет Октай, мер південно-східного курортного міста Мармарис.

За його словами, вони розглядають такі заходи, як скорочення кількості лежаків на пляжах вдвічі. Також буде зменшено кількість людей на екскурсіях, в ресторанах і клубах скоротять кількість місць для дотримання дистанціювання, що може привести до збільшення цін.

Відкриття туристичних напрямків для іноземців орієнтовно планується на серпень.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine