Зеленський запросив Макрона до України після пандемії

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з французьким лідером Еммануелем Макроном

Співрозмовники обговорили ситуацію в обох країнах у зв’язку з пандемією коронавірусу, повідомляє прес-служба глави держави.

"Україна робить свій внесок у боротьбу з пандемією. У межах програми стратегічних перевезень НАТО українські вантажні літаки «Мрія» та «Руслан» залучені до доставки гуманітарної й медичної допомоги по всьому світу, серед іншого до Франції", – зауважив Володимир Зеленський.

Також він поінформував Макрона про перебіг переговорів з Міжнародним валютним фондом щодо започаткування нової програми співпраці з Україною.

"Закон про банки є для нас пріоритетним. Я впевнений, що ми проголосуємо його, бо це важливо для нас і відкриває можливості для співпраці з МВФ", – наголосив президент України.

Окрема увага була приділена ситуації на сході України та стану реалізації домовленостей, досягнутих під час Паризького саміту в Нормандському форматі. Президент Франції привітав взаємне звільнення утримуваних осіб 16 квітня цього року, у межах якого в Україну повернулося 20 людей.

Відзначено важливість продовження переговорів для досягнення миру на Донбасі.

Сторони також відзначили обопільний інтерес до відновлення динаміки двосторонньої співпраці після нормалізації епідемічної ситуації.

Серед іншого Зеленський нагадав Макрону про запрошення відвідати Україну.

"Знаю, що ви хотіли відвідати Україну. Буду радий вітати вас, щойно закінчиться пандемія коронавірусу і щойно цей візит стане можливим", – сказав президент України.

Президент Франції підтвердив свій намір відвідати Україну.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb