Зможемо ухвалити "антиколомойський" законопроєкт за тиждень-два, - Гетманцев

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що так званий "антиколомойський" законопроєкт можуть ухвалити через тиждень чи два

Про це він сказав в ефірі "112 Україна", передає "Українська правда".

"Я гадаю, що протягом тижня-двох ми зможемо ухвалити його вцілому", - сказав Гетманцев.

За його словами, дата розгляду законопроєкту в сесійній залі парламенту залежить від технічних питань. Зокрема, чи буде застосована до законопроєкту спецпроцедура. Якщо спепроцедуру застосують, то комітет має зібратися ще раз, аби подати скорочену таблицю на розгляд Верховної Ради. Гетманцев припустив, що у такому разі, таблиця пройде Раду за день-два.

Він зазначив, що таблицю з правками мають роздати народним депутатам, яким потрібно дати час на ознайомлення.

Під час брифінгу у Раді Гетманцев уточнив, що розгляд законопроєкту може початися наступного тижня. За його словами, комітет запропонував внести ряд суттєвих змін в законопроєкт до другого читання.

Гетманцев повідомив, що наразі порядку денного засідання ВР ще немає, проте попередньо парламент планує зібратися у четвер.

Народний депутат додав, що у разі прийняття законопроєкту, Україна отримає перший транш у розмірі 1,75 млрд дол. від МВФ за три тижні чи місяць. Другий такий же транш, за словами Гетманцева, Україна розраховує отримати до кінця року.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.