Бачив, в яких умовах працюють лікарі. Це ганебно, - Княжицький про законопроєкт "ЄС" щодо страхування медиків

Народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький зазначив, що в Україні досить високий відсоток медиків, які хворіють. Тому фракція зареєструвала законопроєкт, який пропонує обов'язкове страхування медпрацівників

Про це Княжицький заявив в ефірі програми "Змістовно з Христиною Яцків", передає ЕспресоTV.

"Ми справді зареєстрували законопроєкт, який пропонує обов'язкове страхування медиків, особливо тих, хто бореться з коронавірусом. У нас досить високий відсоток медиків, які хворіють. Я об'їхав з допомогою фонду Порошенка та власними пожертвами цілу низку лікарень Львівщини та Івано-Франківщини. Бачив, в яких умовах працюють лікарі. Це ганебно. Ми не вміємо правильно вчасно змобілізуватися", - зазначив Княжицький.

Нардеп наголосив, що треба, аби хтось керував й організовано забезпечував українських лікарів.

"Очевидно, що ніхто не був готовий, що наступить така пандемія і коронавірус прийде в багато українських районних центрів. Очевидно, лікарні були до цього не готові, лікарі. Але можна швидко приготуватися. Можна сказати, які саме костюми потрібні й замовити їх на українських фабриках. Виходить досить часто, що ті костюми, які шиють українські фабрики неможливо використовувати. І коли ми привозили китайські, то лікарі нам дякували. Це не означає, що українські не можуть пошити такі ж. Просто треба, щоб хтось цим керував і організовано забезпечував лікарів", - сказав нардеп.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb