Демократична партія скасувала праймеріз у штаті Нью-Йорк

Виборча комісія американського штату Нью-Йорк у понеділок вирішила не проводити президентські праймеріз, щоб не створювати "зайвий ризик" зараження коронавірусом

Раніше епідемія вже стала причиною перенесення праймеріз з кінця квітня на 23 червня, однак тепер їх скасували повністю, повідомляє Радіо Свобода.

Один з двох співголів виборчої комісії штату Дуглас Келлнер, заявив що, з огляду на високу ймовірність перемоги на них Джо Байдена, проводити голосування видається "непотрібним і легковажним". У штаті Нью-Йорк один з найвищих у США рівнів зараженості коронавірусом.

У команді суперника Джона Байдена Берні Сандерса розкритикували скасування праймеріз, хоча сам Сандерс 8 квітня відмовився від участі у виборах.

У той же час 23 червня в штаті планують провести проміжні вибори в Конгрес і вибори в законодавчі органи.

Штат Нью-Йорк став першим у США, де праймеріз скасували. Раніше їх перенесли в 16 штатах.

Нагадаємо, колишній суперник Джо Байдена на президентських виборах сенатор-демократ від штату Вермонт Берні Сандерс виступив на підтримку свого опонента та закликав голосувати саме за нього.

Раніше Національний комітет Демократичної партії США заявив, що липневий з'їзд у місті Мілвокі, на якому мав бути офіційно кандидат від демократів на президентських виборах, перенесений на 17 серпня.

Вибори президента США заплановані на 3 листопада 2020 року.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine