Канал АTR може припинити мовлення до 18 травня через брак фінансування

Кримськотатарський телеканал ATR може припинити мовлення ще до дня депортації кримських татар 18 травня через брак фінансування

Про це повідомив заступник генерального директора телеканалу Айдер Муждабаєв, передає Українська правда.

Муждабаєв зазначив, що президент України Володимир Зеленський пообіцяв вирішити питання з фінансуванням телеканалу ще 26 лютого.

"Ситуація дуже дивна. 26 лютого президент сказав, що проблема з фінансуванням телеканалу буде вирішена. Були зустрічі в уряді і процес на кшталт зрушився з місця. Нам здавалося, що фінансування відкриють і ми зможемо оплатити всі борги. Але потім почалися складнощі, міністерство культури змусило переробляти всі документи. Завтра вже четверте засідання Кабміну, де каналу не можуть відкрити фінансування", - заявив Муждабаєв.

Заступник гендиректора телеканалу нвголосив, телеканал уже кілька місяців працює за рахунок власних ресурсів і пожертвувань жителів окупованого півострова Крим.

"Уже кілька місяців ми працюємо виключно на своєму ресурсі і пожертвування людей з окупованого Криму. Від колективу залишилося трохи більше 10%. Ми не виробляємо власний продукт, працюємо лише в плані інформування людей на півострові про коронавірус", - зауважив він.

Муждабаєв повідомив, що якщо фінансування не буде відкрито, канал буде вимушений припинити роботу на початку травня.

"Зараз є велика небезпека, що до Дня пам'яті жертв геноциду кримських татар ATR уже не зможе здійснювати мовлення", - заявив заступник гендиректора телеканалу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb