Кав'ярні, громадський транспорт, прогулянки в парках: Кличко представив перший етап послаблення карантину

Міський голова Києва Віталій Кличко розповів про перший етап послаблення обмежень

Про це він сказав на брифінгу, передає Еспресо.TV.

За словами Кличка, план ослаблення передбачає кілька етапів. У разі позитивного результату, через тиждень-два влади перейдуть до другого етапу пом'якшення.

"На першому етапі в Києві дозволимо роботу непродовольчих магазинів з площею до 300 кв метрів з вимогою присутності не більше одного відвідувача на 10 кв метрів. Обов'язкова обробка приміщень два рази в день. Великі торгові центри на першому етапі не відкриваються. Зможуть почати роботу перукарні та салони краси (за попереднім записом). Кав'ярні, як і ресторани зможуть працювати на винос", - сказав Кличко.

Зможуть працювати МАФи. Із забороною прийому їжі і напоїв на місці. Запустять невеликі виробництва непродовольчих товарів і підприємства побутового обслуговування (не більше 1 клієнта на 10 м²).

Відкриваються парки і сквери для відвідування громадян групами не більше двох осіб, або у випадку з дітьми - двоє дорослих, двоє дітей. Закритими залишаються школи і дитячі садки, а також майданчики.

Дозволять роботу адвокатських та нотаріальних бюро. Відкриють автокінотеатри та ринки.

Громадський транспорт на першому етапі почне роботу в обмеженому режимі

"Перший етап ослаблення почнеться у разі, якщо на 12 травня не буде різкого збільшення кількості хворих. Тому наступні два тижні буде для нас вирішальними", - сказав Кличко.