Розміщення акцій та консультації Deutsche Bahn для Укрзалізниці зараз не на часі, - Криклій

Заплановані раніше консультації німецькою компанією Deutsche Bahn щодо трансформації "Укрзалізниці" доведеться відкласти у часі. Для першого публічного розміщення акцій "Укрзалізниці" зараз також "невдалий час"

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю Liga.net 

"Питання консультацій Deutsche Bahn поки ставимо на паузу. Ви пам'ятаєте суму тендеру - 80+ млн грн. Зараз УЗ не може собі цього дозволити. Більш того, вони не зможуть приїхати - у нас обмеження на в'їзд іноземців. Тому ми перенесемо все в термінах", - зазначив міністр.

За його словами, у будь-якому випадку потрібно працювати, щоб УЗ була сучасною компанією, "холдингом з трьох або більше операторів - інфраструктура, вантажні та пасажирські перевезення".

На питання, чи транфсормація УЗ тепер теж на паузі, Криклій відповів:

"Ні, але зараз в пріоритеті забезпечення фінансової стабільності компанії, захист інтересів колективу, автоматизація процесів, оновлення рухомого складу та вагонного парку, і звичайно - боротьба з корупцією".

За словами голови Мінінфраструктури, для публічного розміщення акцій УЗ "зараз точно невдалий час". 

"Ми отримаємо негативну оцінку - нам це не цікаво. IPO - так. У цьому році - не впевнений. Багато що залежить від розвитку ситуації з пандемією", - підкреслив він.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine