СБУ затримала терористів, які підірвали 6 мостів у зоні ООС і ще 2 - замінували

СБУ затримала двох учасників терористичної групи ватажка Валерія Бергмана на прізвисько "Німець"

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

У 2014 році група Бергмана захопила на шахті ім. Мельникова 1,2 тонни вибухової речовини амоніт, яку терористи використали для підриву 4 мостів у районі населених пунктів Закотне та Сіверськ Донецької області та 2 мостів у містах Лисичанськ та Рубіжне на Луганщині.

Ще два мости у Лисичанську терористи встигли лише замінувати.

8 вересня 2019 року правоохоронці затримали Бергмана у районі Лисичанська. Під час слідчих дій терорист надав викривальні свідчення про вчинені групою злочин, розташування схронів з вибухівкою та засобами ураження, призначеними для диверсій, а також дані щодо інших учасників його терористичної групи.

З жовтня 2019 року до квітня 2020 року правоохоронці ліквідували на території Луганської та Донецької областей кілька схронів "групи Бергмана". Зі схованок вилучили, зокрема, саморобний вибуховий пристрій, що складався із корпусу вогнегасника та вибухівки потужністю майже 2 кг у тротиловому еквіваленті, 17 гранат РГД-5 та Ф-1, 400 грамів тротилу, 3 міни ПМН, 2 постріли ВОГ-25 та 40 РПГ-7, автомат Калашникова з чотирма магазинами, пістолет марки Star model B, 6 універсальних запалів до ручної гранати УЗРГМ-2, понад 2 тис. бойових набоїв різного калібру.

У березні та квітні у Лисичанську та Костянтинівці оперативники СБУ затримали двох активних учасників "групи Бергмана", які визнали свою провину у скоєнні терактів. Наразі обом терористам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді арешту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb